Toen Professional Detachment Group in 1991 ontstond, vormde systeemontwikkeling in Mainframe-omgeving haar basis. Nog altijd is dit een kernactiviteit van onze organisatie. Een aanzienlijk deel van de PDG’ers is al geruime tijd werkzaam in deze tak van sport. Gezamenlijk beschikken zij over een indrukwekkende hoeveelheid kennis en ervaring, opgedaan bij een groot aantal toonaangevende ondernemingen in Nederland en België.

De Mainframe-markt is uitermate divers. Er is sprake van een enorme verscheidenheid aan hardware, besturingssystemen, toepassingssoftware, ontwikkelomgevingen, testmethodieken en implementatiehulpmiddelen. Juist vanwege deze brede spreiding heeft PDG zich op het gebied van systeemrealisatie gespecialiseerd in een aantal omgevingen. Onze mensen bezitten een diepgaande kennis en ervaring op het gebied van COBOL, IDMS/ADS, CICS/DB2 en IMS. In deze omgevingen vinden zij blindelings hun weg, ook met behulp van Object Oriëntatie technieken .

De PDG-ervaring op het gebied van systeemontwikkeling gaat echter verder. Inzicht, aanpak en methodiek liggen zo stevig verankerd in onze werkwijze, dat de mensen die wij bij u detacheren, zich bijzonder snel nieuwe omgevingen eigen maken. Zo hebben we onlangs Maestro en SQL aan onze kennisbank kunnen toevoegen en is VisualAge onze meest recente aanwinst.

Op het gebied van functioneel ontwerp, consultancy en projectmanagement zijn de PDG’ers veel minder gebonden aan specifieke omgevingen. Op deze gebieden participeren onze mensen al vele jaren met succes in verantwoordelijke rollen bij belangrijke projecten.

PDG pakt uw Mainframe-probleem graag op. Of u nu behoefte heeft aan ervaren specialisten of breder inzetbare generalisten … betrokken, enthousiast en pragmatisch vullen zij precies datgene aan waar het u aan ontbreekt. En méér. Uw PDG’ers nemen een duidelijke plek in binnen uw organisatie, worden deel van uw bedrijf of instelling. Daarmee wordt uw problematiek daadwerkelijk onze problematiek en gaan wij een relatie met u aan die verder reikt dan vandaag of zelfs morgen.

DAF, Ahold, het Ministerie van Defensie, AEGON, Interpolis, ABP … Het zijn niet de minste ondernemingen die kiezen voor de open en eerlijke werkwijze van PDG. Voor onze puur pragmatische aanpak ook. Juist die pragmatische aanpak maakt het voor onze mensen mogelijk om zich binnen zeer korte tijd de meest uiteenlopende materie eigen te maken. Van logistiek tot financiën, van administratie tot public relations. Zij zijn breed inzetbaar, worden intensief begeleid en continu geschoold in nieuwe ontwikkelingen. Bovendien vinden zij bij PDG een prettige werkomgeving. Dit alles maakt dat onze mensen ook onze mensen blíjven. En dat levert u uiteindelijk de stabiliteit en continuïteit die u nodig heeft.